keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Pikaupdate: lääkitys kunnossa

Täällä blogin puolella onkin puhuttu jo pariin otteeseen Ninnin ahdistuksesta matkustaessa. Ollaan kokeiltu erilaisia rauhoittavia, joista tähän mennessä ainut toimiva (mutta aggressiivisuutta aiheuttava) lääke on ollut Opamox. Viimeisimmät kokeilut ovat olleet Zylkene sekä antihistamiini. Zylkene toimi hitusen, mutta ei sitten useammalla kokeilulla kuitenkaan riittävästi. Antihistamiini ei toiminut ollenkaan.


Nyt meille määrättiin kokeiluun sitten Alprox-lääke, joka halleluja, on toiminut! Annostuksella 1/4 tablettia ei saatu vielä kaikkea matka-ahdistusta kuriin, mutta puolella tabletilla saatiin homma kuntoon. Ninnillä tämä lääke alkaa toimimaan jo 0,5-1 tunnin sisällä eikä aiheuta minkään sortin aggressiivisuutta. Ninni on aivan normaali lääkkeen vaikutuksen alaisena, ehkä hieman "humaltuneen" oloinen, muttei muuta. Lääkkeen vaikutus on yleensä lakannut saman päivän sisällä, jos lääke on annettu aamulla.


Jipii, ei enää oksennuksen, pissan ja kakan hajua autoreissuilla!

14 kommenttia:

  1. Femma on kanssa saanut tuota alproxia, ei auttanut meillä ollenkaan :( Muita ei ollakkaan saatu kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa! Kannattaa hei jutskailla lääkärien kanssa lisää noista rauhottavista tai matkapahoinvointilääkkeistä, niitä kyllä löytyy jonkin verran et voi kokeilla. :) Onks Femmalla siis matkapahoinvointia vai ahdistusta?

      Poista
    2. Sillä on ahdistusta. Matkapahoinvointilääkkeitä ei olla lääkäriltä saatu, kun ei oksenna, mutta omatoimisesti testasin tuon postafenin. Se tuntui ehkä hitusen lievittävän kuolausta, mutta ahdistusta se ei poistanut. Olen kysellyt pariin kertaan paristakin paikasta muista rauhoitteista, mutta ilmeisesti koska alprox ei auttanut ollenkaan, ei muita kannata edes kokeilla. :/ Koulutustakin on kokeiltu, mutta auton liikkuminen tuntuu olevan ylitsepääsemättömän kamalaa.

      Tämähän on meillä aika suuri ongelma tällä hetkellä, kun reissausta ja harrastuksia olisi. Onneksi saatiin nyt vinkki uudesta mahdollisesta eläinlääkäristä/kouluttajasta, josta toivottavasti saadaan apua. Muuten täytyy vaan todeta, että Femma ei tulevaisuudessa autoile. Junathan on siis meillä ihan okei :D

      Mutta tosi hyvä, että Ninnille on löytynyt toimiva lääke, ehkä mekin siis vielä löydetään apua! :)

      Poista
    3. Ahaa, eli Femmallekin ois sit joku rauhottava tai ahdistusta lieventävä mönjä hyvä... Mut onpa kyl outoo mun mielestä, että teille on sanottu noin, koska erilaiset rauhottavat voi perustua eri aineisiin, sen takia Ninnillä nyt koitettiinkin Alproxia kun se perustuu eri vaikuttavaan aineeseen kuin aikaisemmat. No mutta toivotaan että saisitte nyt jostain kuitenkin apua! :D Voisit kysyä eläinlääkäriltä, onko koiralle esimerkiksi juuri tuo Opamox okei kokeiltavaksi?

      Poista
    4. Mustakin vähän hassua, mutta en ole oikeastaan keskustellut lääkärin kanssa syvällisesti aiheesta, vaan kysellyt puhelimitsi ajanvarauksesta (lähinnä että kantsiiko varata aikaa, onko mahdollista saada muita lääkkeitä :D) Pitääkin kysyä tuosta Opamoxista ja muista vaihtoehdoista seuraavalla kerralla, thänks!

      Poista
    5. Joo toivotaan et Femmallekin saatais joku apu autoreissuihin! :)

      Poista
  2. Kovat on tropit kissalla! Mutta ei voi mitään, jos raukkaparkaa pelottaa niin kovasti! Onneksi meillä kissat matkustelevat ongelmitta. Mutta hyvä tietää, jos ongelmia ilmaantuu itselle tai tutuille. Hyvä postaus! Kokeilitko muuten Vuohenjuuri-valeriaanaa KLIK Että auttaako se yhtään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin on. :( Mutta veikkaan että Ninnilläkin on parempi olla kun se että voi autossa jatkuvasti pahoin. Ninni jopa kehrää tosi ahkerasti tämän rauhoittavan alaisena! :D Joo ollaan koitettu noita Dorwestin juttuja, eivä auttaneet meillä alkuunkaan. :(

      Poista
    2. Sitä arvelinkin, ettei tuollaiset luontaistuotteet taida vaikeissa vaivoissa auttaa..! No onneksi löytyi troppi joka toimii.

      Poista
    3. Joo. :( Niinpä, pääasia että nyt löytyi jokin lääke mikä auttaa! :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Joo niin on! Vihdoin Ninnikin voi edes jollain tapaa nauttia matkasta, kun ei tarvitse alleen pissata ja kakata. :( :D

      Poista