tiistai 18. marraskuuta 2014

Aliisan keuhkotulehdus ja Ninnin vatsa

Käytiin Aliisan kanssa viime perjantaina kontrollikäynnillä Univetissä ja siellä Aliisalta katottiin tulehdusarvot. Aliisa muisti viimekertasen verenoton ja alko murisemaan heti, kun hoitaja tuli niiden välineiden kanssa kohti. Saatiin kuitenkin ihan nätisti veri otettua, kun pidin omaa päätäni Aliisan ja Aliisan oikean käsivarren välissä niin, ettei Aliisa nähnyt tapahtumaa. Huh.


Aliisan tulehdusarvot olivat siis ekalla kerralla 32,6 (SAA) ja nyt kontrollikäynnillä oli laskenut reippaasti 12,5 saakka. Arvo ei kuitenkaan ollut vieläkään normaali (0-10), minkä takia lääkäri suositteli, että TUROK:n näyttely jäisi nyt väliin - ei siis olla nyt menossa Aliisan kanssa TUROK:iin, vaan lepäillään rauhassa kotosalla ja ootellaan että Aliisan vastustuskyky normalisoituu! 




Ninnillä taas on ollut näitä vatsaongelmia (löysä kakka, ajoittainen piereskely) ja aloitin joku aika sitten kissoille semiviljattoman ruokavalion, mikä koostuu Acanan teollisesta ruokanappulasta sekä Cosman ja Felineportan märkäruoista. Cosman jätän kokonaan pois kunhan saan purkit syötettyä, koska Cosman ruoassa on kuitenkin riisiä ja muita lisäaineita kuten kaliumkloridia (hyytelöimisaine). 


Mutta nyt kuitenkin ilouutinen: tämä dieetti on toiminut! Ninnin vatsa on normalisoitunut ja olin niin iloinen vessaa putsatessani, että kattelin vaan Ninniä silmiin ja toistelin "hyvä tyttö". Jes! Välillä vielä tulee vähän löysääkin, mutta veikkaan että se loppuu, kun Cosma häipyy ruokavaliosta.


Nyt kun Ninnin vatsa on tasapainottunut, oon huomannut että Ninnistä on tullut energisempi ja se on alkanut leikkimään Aliisan kanssa paljon enemmän. Kehiin on myös tullut kunnon energiapurkaukset ja mouruamiset, joita oonkin ikävöinyt (:D).

Tästä lähetään molempien kissojen kanssa uuteen nousuun!

3 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että Aliisan tulehdus on jo melkein selätetty! Kaunis arvo verrattuna lähtöarvoon. ♥ Ninnin ensimmäinen kuva on kerrassaan hurmaava, vähän kuin sanoisi, että kuvaa välillä minuakin. :D Hyvä, että ruokavalio on toiminut. ♥ Sairastelut on niin ikäviä. Cosmassa kaliumkloridia käytetään kaliumin lähteenä, kassiakumi on hyytelöimisaine. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu niin on! Toivottavasti sairastelut ois nyt hetkeks ohi, tuntuu että eläinlääkärin henkilökunta on tullu vähän liianki tutuks viime kuukausina. :D ahaa, no hyvä kun sanoit, katoin tost kaliumkloridista että sitä käytettäs kaliumin lähteenä ja hyytelöimiseen myös (E508), mut varmaan sit toi kassiakumi on vaan siihen hyytelöimiseen. :D

      Poista
  2. Valitettava tosiasia on, että suurin osa kaupassa olevista kissanruoista on haitallisia kissan terveydelle. Kissanruoissa käytetään mm. vwhnägluteiinia ja soijaa ja molemmat on haitaksi kissan elimistölle. Vuonna 2007 kissanruokaepidemia johti ilmeisesti kymmenien tai satojen tuhansien kissojen kuolemaan juuri vehnän takia. Ruokayhtiö päätti säästää ja korvasi aineen toisella. Vehnä, soija ja sokerit, joita kaikkia on kaupan kissanruoissa, aiheuttaa kissoille diabetestä, munuaissairauksia jne. sisäelimet pilaaviin sairauksiin. Kissan ainoa sen elimistölle sopiva ja siihen suunniteltu ravinto on hiiri/muu jyrsijä. Kissa on pelkkä lihansyöjä. Se ei kaipaa kasviksia ruokavalioonsa. Katselin Netflixistä dokkarin Pet Fooled, jossa nimenomaan käydään tuon lemmikkien massakuoleman ja ruokateollisuuden välinpitämättömyyden välistä kiistaa. USA, joka on maailman johtavin maa ruoan valvonnassa, ei pysty estämään lemmikkien kuolemia, jotka johtuu rahanahneesta ja eläimistä piittaamattomasta lemmikkiruokabisneksestä. Asiantuntijan mukaan pääsyy lemmikkien sairastumisiin on kaupan lemmikkien ruoat. Pahinta on kuulemma kuivaraksut siis ne kippoon pudotettavat raksut. Niissä saa olla jopa kuminsäilöntäainetta eikä kukaan piittaa. Vastuusta laistivat ohjelmassa Purina, Hills, ..joku Menu jne. yksikään johtava ja tunnettu lemmikkien ruokavalmistaja ei halunnut edes vastata kysymyksiin. Oma kissani kuoli oudosti haimasyöpään ja sen lempiruokaa oli Gourmet- sarjan lohimousse, muuta se ei halunnut paljonkaan syödä. Haimasyöpä johtuu usein kemikaaleista. Ohjelmassa lemmikille oli tullut luusyöpä ruoan kemikaaleista. Kukaan ei estä laittamasta tunnettuihin lemmikkiruokiin myrkkyjä. Parasta asiantuntijan mukaan on satsata laatuun ja ostaa raakaruokaa ja ainakin osa ruoasta korvata tällä. esim. oikealla lihalla. Valitettavasti kauppojen kissanruoat on terveydelle haitallisia. Yksi melko hyvä tae on pakastettu kissanruoka. Pakasteissa ei tarvita kemikaaleja. Useimmat mainostaa härskisti ettei kissanruoassa ole lisättyjä kemikaaleja, mm. useiden valmistajien kana-jerk ( kuivaliha ) tappoi ilmeisesti kymmeniä tuhansia koiria. Jokin koirat kuitenkin tappoi, muutamassa minuutissa toiset. Ruoasta löydettiin antibiootteja. Ruoka tehtiin Kiinassa.

    VastaaPoista