lauantai 20. joulukuuta 2014

Taas sairastellaan

Kikin tulosta on nyt kulunut vähän vajaa viikko ja kaikki kissat ovat nyt tottuneet uuteen tulokkaaseen hyvin. Kiki saa jo paljon pusuja ja putsausta toisilta kissoilta. Puhuin kuitenkin jo aikaisemmin, että tullessaan meille, Kiki aivasteli jonkin verran. Kasvattajan kanssa keskusteltuani hän oivalsi, että Kiki on saanut elävän rokotteen, jonka heikennetyt taudinaiheuttajat ovat luultavasti aiheuttaneet Kikille lievän kissanuhan. No eipä mitään, nyt Kikin aivastelu on loppunut, mutta tänään kaikki muut kissakatraan jäsenet ovat alkaneet aivastella reippaasti. Jes. Kaikilla muilla on rokotukset kunnossa paitsi Ninnillä, mutta Ninni on tällä hetkellä ainut joka ei aivastele. Olen jo pari päivää sitten varannut kaikille kissoille rokotusajan tammikuun toiselle päivälle, koska Kikille täytyy antaa tehosterokotus sekä Aliisan ja Ninnin perusrokotukset on uusittava - Ninnillä rokotuspäivä on paukkunut jo hyvän aikaa sitten, mutta olen odottanut että saisin vietyä kaikki kissat kerralla. Ninnin kanssa on muutenkin välillä nihkeetä lähtee eläinlääkäriin, koska Ninnille täytyy antaa se rauhoittava.

Perjantaina aamulla huomasin kissojen vessojen edessä muutaman veritipan. Kyselin heti äidiltä, mistä tipat ovat peräisin - ei tietoa. Äiti oli juuri siivonut vessat ja kysyin, näkyikö jätöksissä verta - ei äiti ollut huomannut. Tsekkasin kaikkien kissojen peput ja ulkoisen olemuksen ja kaikki näytti normaalilta. Sitten aloin tarkistamaan äidin putsaamia jätöksiä, jos siellä kuitenkin olisi jokin johtolanka. Tadaa, löysin halkaisijaltaan kahden euron kolikon kokoisen pahkuran, joka oli pelkkää verta. Kuka on pissannut verta? Aliisa. Huomasin Aliisan tiheentyneen vessassa käynnin jo torstaina yöllä ja myöhemmin veriepisodin jälkeen perjantaina aamulla. Aliisa myös viipyi vessassa kauemmin. Soitin siis pikimmiten eläinlääkäriin ja yhdeksältä oltiin jo vastaanotolla.

Eläinlääkäri tutkaili nopeasti Aliisan virtsarakkoa ja totesi sen olevan tyhjä. Kun kerroin Kikistä ja uudesta kissatilanteesta, lääkäri epäili vahvasti kyseessä olevan stressiperäinen pissatulehdus. Aliisa on ottanut Kikin tulon kaikista raskaimmin, koska Aliisa on ollut mun "mamman tyttö". Aliisa nukkuu mun vieressä yöt ja muutenkin seurailee mua aika hyvin kaikkialle. Nyt kun Kiki tuli ja Kiki oli suljettava mun huoneeseen yön ajaksi, Aliisalle oli järkytys kun hän ei päässyt viereeni nukkumaan yöksi. Yritettiin äidin kanssa sulkea Kiki välillä myös äidin kanssa nukkumaan yöksi, mutta äidin kissa Helmi ei antanut silloin kenenkään nukkua (mourusi oven edessä). Kolme yötä nukuin Kikin kanssa suljetussa huoneessa, jonka jälkeen Aliisa pääsi taas nukkumaan viereeni. Kumuloitunut stressi kuitenkin ehti jo tässä ajassa aiheuttaa Aliisalle pissatulehduksen.

Lääkäri määräsi Aliisalle antibiootin kymmeneksi päiväksi aamuin illoin ja hain myöhemmin myös kipulääkkeen, koska Aliisa on ollut mielestäni hieman kivuliaan oloinen (pupillit laajentuneet). Alotettiin heti eilen aamulla kuuri, mutta mitään suuria muutoksia ei ole toistaiseksi näkynyt. Verta ei ole tullut kuin silloin torstai-perjantai välisenä yönä sekä pissat ovat edelleen todella pieniä, pissaustarve tiheä ja pissausaika on pitkä. Eläinlääkäri sanoi, että jos oireet eivät ala helpottaa maanantaihin mennessä, olisi hyvä mennä uudestaan vastaanotolle ja yrittää saada virtsanäyte. Viimeksi se ei onnistunut, koska rakko oli tyhjä.

Elikkä tämmöstä tällä kertaa! Kiki ja Ninni ovat tällä hetkellä semiterveitä toistaiseksi. Helmi, Martta ja Aliisa pärskivät räkäsesti sekä Aliisalla on vielä kaiken kukkuraksi pissatulehdus. Ehkä tästä selvitään! Pelkään vaan sitä kissanuhaa, koska Ninnillä rokotus on umpeutunut, jos tauti tuleekin täysillä päälle. Aliisalla taas on pissatulehduksen takia varmaan muutenkin vastustuskyky heikko, niin pelkään että Aliisallekin kehkeytyy pahempi tauti. Hitsin vitsi.

Onko kenelläkään kokemuksia tai viisauden sanoja jaettavaksi?

6 kommenttia:

  1. Ei ole kokemuksia eikä viisaita sanoja, mutta toivon todella, että teille ei flunssa sinne iske kunnolla! Ja toivon, että toi pissitulehduskin menee ohi nopeaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sitä toivon minäkin! Pietään peukut pystyssä että kaikki kääntyis parhain päin!

      Poista
  2. Höh, ikävää kipeilyä. :( Toivottavasti saatte siitä huolimatta vietettyä rauhallisen joulun. Tsemiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Kiitos, ehkä tää tästä taas iloks muuttuu! :)

      Poista
  3. Voihan! :( Paranemisia kaikille! Aliisalle kannattaa antaa ekstrapaljon huomiota, muuta neuvoa minulla ei ole antaa. :/ Paitsi että auttaisiko Feliway? Meillä alkuvuodesta Nora alkoi pissailemaan hiekkiksen viereen kun aloitin työt 1,5 kk ajaksi vuoden työttömyyden jälkeen (Nora oli tullut meille työttömyyteni aikana eli tottunut, että olin aina kotona), muttei onneksi kehittynyt tulehdukseksi tai muuksi. Jos oikein muistan pissailu loppui vähän ennen kuin jäin taas työttömäksi eikä lääkärissä tutkittaessa löytynyt mitään fyysistä vaivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomiota oonkin yrittänyt antaa nyt paljon, jos se vähän lieventäisi sitä stressiä ja muutenkin tekisi Aliisan voinnista edes vähän siedettävän. :( Feliwayta en oo nyt tässä tilanteessa koittanut, mutta jos ei ala helpottamaan niin sitten on käytävä ostamassa toinen haihdutin tänne äidin luokse. Omani on nääs Turussa. :/ Mullakin itse asiassa Minttu pissaili joskus vuosia takaperin kesäloman loputtua (olin kans kotona aika hyvin) mun koululaukkuihin, mutta sekään ei tulehdusta saanut aikaseksi. :D mä vaan niin toivon että saisin Aliisan kuntoon, mä ottaisin ton tulehduksen itelleni jos vaan voisin, niin että Aliisa saisi hetken hengähtää. :(

      Poista