maanantai 2. maaliskuuta 2015

Thrive

Noniin, elikkä oon nyt tutkiskellut Thriven ruokaa, jota olen nyt syöttänyt jonkin aikaa kisuille. Kissat tykkäävät Thriven kuivanappuloista yhtä paljon kuin Orijenistakin, ainakin molemmista kuivanappulakipoista hupenee ruokaa tasaiseen tahtiin. Ruoka tekee siis kauppansa hyvin!


800 gramman törppö on tämän näköinen ja maksaa esim. Mustissa ja Mirrissä 10,90 €, jolloin kilohinnaksi saadaan 13,63 €/kg. 


Nappulat ovat tämän näköisiä!


Thrive Chicken (12,60-13,63 €/kg)
- Kuivattu kana, tuore kana, kananrasva, bataatti, peruna, kanakastike, vitamiinit ja mineraalit, lohiöljy.
- Proteiini 52 %, rasva 22 %, kuitu 1,5 %, raakatuhka 11 %, kalsium 2,5 %, fosfori 1,8 %.

Thriven kuivaruoan koostumuslista on lyhyt ja kaunis, mitä arvostan todella paljon. Thrive on myös hyvin lihapitoinen ruoka, kuten listasta ja proteiinin määrästä voi noteerata. Sidosaineena ruoassa on käytetty viljojen sijaan bataattia (GI 77) sekä perunaa (GI 79).



Thriven märkäruoan raaka-aineet ovat siis peräisin Thaimaasta (kuten mm. Applawsin ja Feline Portankin), kun taas kuivaruoan raaka-aineet taas ovat peräisin UK:sta. Kuivatuilla herkuilla alkuperämaa-variaatio on suurempaa. 

Thrive painotti keskustelussamme, että kaikkia Thriven raaka-aineiden lähteitä tarkkaillaan ja raaka-aineet ovat aina peräisin kestävistä lähteistä. Thaimaasta saatavat raaka-aineet ovat peräisin sertifioiduilta tuottajilta, jotka takaavat teuraseläinten hyvän kohtelun sekä laadukkaat lihatuotteet. Thriven ruoat eivät sisällä säilöntäaineita tai keinotekoisia maku- ja väriaineita. Thriven ruoat eivät myöskään sisällä geenimuunneltuja ainesosia.

Itselleni jäi ihan hyvä maku Thrivestä ja heidän etiikastaan mailien vaihdon jälkeen. Toivoisin kuitenkin, että Thrive ilmoittaisi sivuillaan tarkemmin eri ainesosien alkuperämaat ja jopa paikkakunnat - kuten esimerkiksi Orijen tekee. Tällöin yhtiön läpinäkyvyys olisi parempi ja kuluttajien luottamus tuotteisiin kasvaisi varmasti. Itse aion luultavasti jatkossakin syöttää kissoilleni ainakin Thriven kuivanappulaa. Jos päätän siirtyä kokonaan kalattomaan ruokaan, siirtyisin luultavasti joko Thriveen kokonaan tai ottaisin Thriven rinnalle jonkun toisen eri proteiinilähteen sisältävän nappulan. Thriveltä on käsittääkseni nyt tullut ulos myös kana ja kalkkuna -kuivaruoka.

Lisätietoa Thrivestä löydätte heidän kotisivuiltaan!

Mitäs mieltä olette Thrivestä?

7 kommenttia:

  1. Meillä syötiin yksi purkki thriven kuivaruokaa ja hyvin maistui Pöpölle. Aika laadukkaan oloinen sapuska muutenkin :)

    VastaaPoista
  2. Kanakuivan protsku on kyllä tosi kaunis! Noralle Thriven kalakuiva sopi kutinan kannalta parhaiten kolmesta kokeilemastani kalakuivavaihtoehdosta, mutta jostain syystä Thriven runsas syöminen sai Noran masentuneeksi. O.o Ongelmaa ei ollut, jos Thrivea oli vain 2/3 päivän ateriasta, mutta jos oli joka aterialla runsaasti, niin silloin Nora oli vain varjo entisestään. Tästä syystä en halua enää syöttää tätä varalta ollenkaan, vaan käytetään toisiksi parasta eli Orijenia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa! En ookkaan tommosta vielä kuullut. Se ei sitten vaan sopinut Noralle jostain syystä. :( olisi kyllä mielenkiintosta selvittää, että mikä tommosen voi saada aikaan!

      Poista
  3. Meillä tykätään Thrivesta. Oiva syö Thriven märkäruokaa - hyvin uppoaa ja sopii vatsalle. Minä taas tykkään, että tölkin annos on sopiva (75g) ja pöperö on ihmisnenäänkin hyväntuoksuinen. Näyttää ihan oikealta ruoalta, eikä miltään kyseenalaiselta silpulta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo se märkäruoka on kyllä tosi hyvännäköistä! Ja ite tässä rupesin pohtimaan, että mahtaako Applawsin, Thriven ja Feline Portan märkäruoan kana olla jopa loppujen lopuksi samaa kanaa, sillä kaikilla merkeillä kanan alkuperä ja ruoan valmistus tapahtuu Thaimaassa. Vähän samalla tavalla kuin esimerkiksi Suomessa jotkut jauhelihat ovat periaatteessa samaa tavaraa, samasta paikasta ja samoista possuista ja naudoista - kyljessä on vain eri merkki.

      Poista
  4. Kiitos että olet selvittänyt. Meillä on siirrytty thriven purkkiruokaan. Niissä on hiilarit jotain 3 hujakoilla, eli diabetes kissalle sopiva ruoka. Ongelma on se hinta. Dibeetikko jolla ei ole sairaus hallinnassa syö 4 purkkia päivässä kun terveelle riittäisi puolet.

    VastaaPoista