sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Elämää viiden kissan taloudessa



Betonikuutiooni muutti kesäkuun alussa kaksi kissavierasta: Helmi ja Martta. Kyseessä ovat siis äitini kissat, jotka majoittuvat nyt heinäkuun puoleen väliin saakka täällä meitsin kissakatraan jatkeena. Syynä tähän majoittumiseen ovat äidin kesäkisoista johtuva matkaaminen ympäri Suomea, minkä takia katsoimme fiksuimmaksi ottaa kissat suoraan tänne mun luokse. Ja ei meidän kissalaumojen fuusiossa ole koskaan aikaisemminkaan ollut mitään sen suurempia ongelmia, joten why not.


Helmi on kyllä mielenkiintoisen näköinen kissa. Mulle tulee aina mieleen vähän kummituseläin noista pyöreistä pallosilmistä.




Kisut ovat siis majoittuneet täällä nyt jo parisen viikkoa. Helmi ja Martta tulivat nyt ensi kertaa toisten kissojen reviirille - aikaisemmin Kiki, Aliisa ja Ninni ovat aina menneet Helmin ja Martan reviirille. Voisin jopa sanoa, että tämä meille tuleminen meni totuttamisen kannalta paljon helpommin kuin silloin, kun ollaan menty mun kissatrion kanssa äidin kämpille. Totutteluun meni vain yksi (1) päivä, jonka jälkeen Martta ja Helmi menivät jo pitkin kämppää ja Martta painiskeli Kikin kanssa. Aliisa ja Ninni ovat varmaan sen verran reviiritietoisempia ja "alfa-wannabeitä", että uudella reviirillä on varmaan tarvinnut aina alkaa haastelemaan Marttaa ja Helmiä. Nyt sitä ongelmaa ei ole ollut kuin hetken aikaa ensimmäisenä päivänä. Hassua.







Mun kaveri toi kissoille lahjaksi kissanäyttelystä tuommoisen keppilelun, missä on päässä ilmeisesti jokin sudenkorentoa muistuttava härpäke. Lelu on tosi hauska, siinä on tosiaan nuo siivet, jotka pitävät ääntä keppiä heiluttaessa ja myös tuo vartalo-osio liikkuu todella aidonnäköisesti - tää on ehdottomasti yksi Kikin ja Aliisan lempileluista. Sitä otetaan suuhun, viedään ympäri kämppää ja sen perässä hypitään vaikka suoraan vesikuppiin.



Kaikki tämänkertaiset kuvat Kikistä ja Aliisasta on toteutettu yhteistyössä tämän kyseisen lelun kanssa.


Kiki: "My preciousss..."


Kiki ehdottomasti rakastaa tuota lelua Aliisaakin enemmän.



Narullisten keppilelujen kanssa täytyy kuitenkin muistaa aina olla varovainen ja laittaa lelu kissojen tavoittamattomiin silloin kun itse ei ole vahtimassa leikkimistä! Tällaisten lelujen kanssa vaarana on se, että kissa pyörittää lelussa olevan narun vahingossa esimerkiksi kaulan tai tassun ympärille, minkä seurauksena naru voi puristaa ja pahimmillaan tukehduttaa leikkijää. Kissa voi myös syödä narun - eli näissä leluissa on sama vaara kuin esimerkiksi lankakerien kanssa. Narullisissa keppileluissa ei kuitenkaan ole onneksi kovin pitkää narua. Kissa ei toki ole mikään avuton, varmasti kissa riuhtoo ja puree narua rikki jos se ilkeästi takertuu kissaan. Mutta kaikkea voi kuitenkin sattua.




Meidän porukalle koittaa kohta myös muutto! Me muutetaan kuun vaihteessa tästä hieman liian isosta asunnosta (51 m2) pienempään 36 m2 vasta remontoituun asuntoon. Muutin tähän asuntoon alunperin evakkoon tulipalosta, joka oli edellisen asuntoni alapuolella olevassa asunnossa. Mun piti asua tässä vain hetki ja hakea heti pienempää asuntoa, mutta tähänhän mä sitten jäin kuitenkin yli vuodeksi. Hups.


Uudessa asunnossa on myös lasitettu parveke, mitä itse hypetän täällä innolla! Mua vain hieman pohdituttaa, kun sen lasitetun parvekkeen alaosassa on horisontaalinen kapea rako. Se varmaan pitää verkottaa, pelkään että joku kissoista saa päänsä siitä läpi ja silloinhan koko kissa putkahtaa parvekkeelta alas. Jaiks. No, sitä täytyy katsoa sitten kun muutto on tehty! Jabadabaduu!

13 kommenttia:

  1. Varmaan ihanaa kun on viisi karvapalloa jakamassa jokapäiväistä eloa...
    Voimia tulevaan muuttoon ja kyllä se rako varmaan kannattaa tosiaan verkottaa, ettei pääse tapahtumaan kauheita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo no onhan tää ihan mielenkiintoista ja hauskaa! :) katotaan miten meitin käy tuolla pienemmässä asunnossa, rupeevatko kahinoitsemaan. Joo mun kyl varmaan täytyy verkottaa se jotenkin!

      Poista
  2. Oho, viisi kissaa on jo aikamoinen lauma! Kiva, että yhteiselo alkoi mukavasti. Onnea uuteen asuntoon ja toivottavasti parvekkeen raon saa verkotettua niin kissatkin pääsee parveke-elämästä nauttimaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se! :D kun kaikki kissat lähtee juoksemaan pitkin asuntoa niin kyllä ryminä ja töminä kuuluu. Eilenkin juoksivat Aliisa, Kiki, Ninni ja Martta kaikki samaan aikaan pitkin kämppää. Välillä kyllä tuntuu että etenkin verhot on kovilla kun juoksuleikissä kissat tuppaavat juosta verhojen taakse piiloon ja sitten niitä vähän revitään siinä samalla. Mutta se on vain materiaa! :'D

      Poista
  3. Ihanat kesäasukit ja kisumäärä! :D Ei varmasti ole tylsää ja pehmeitä silitettäviä ja pusuteltavia riittää ♥ Tuo lelu vaikuttaa tosi kivalta, jos kerran pitää ääntäkin! Pitääpä pitää silmät auki senkin varalle kun menen turistiksi näyttelyyn ensi kuun alussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu no siliteltäviä riittää kyllä! Ja tuntuu että Aliisa on nyt vielä huomionkipeempi kuin aikasemmin (nytkin makaa käden päällä ja kehrää silityksiä). :D Ei ole kyllä tylsää ollut! Joo toi lelu on kyllä tosi hyvä, kaveri sanoi ettei se ollut näyttelyssä maksanut edes kovin paljoa (verrattuna näyttelylelujen yleiseen hintatasoon). Mihin näyttelyyn olet suuntaamassa? :)

      Poista
    2. Ooo, ihanaa! :) Kempeleen näyttelyyn, äitini osallistuu siihen kahden maatiaiskisunsa kanssa. :)

      Poista
  4. Kiva kuulla teidän lauman kuulumisia. :) Hauskalta vaikuttaa tuo sudenkorentolelu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain itseäni vihdoin niskasta kiinni, on jäänyt vähän päälle semmoinen blogilusmuilu (ja ehkä vähän muukin lusmuilu...) sen kandin jäljiltä. :D Mut nyt mulla on varastossa jo muutamakin postaus odottelemassa julkaisua! :) Lusmuilu loppu ny!

      Poista
  5. Ensin meinasi ihmetellä , että 5 kissaa mutta mullahan itselläni täällä asuu neljä että jätänkin kauhistelut väliin ;) näin sitä sokeutuu tohon oman lauman kissakansalaismäärään !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo ei se neljä oo viidestä kaukana! :D Mutta kyllähän näitä jaloissa pyörijöitä nyt riittää...

      Poista
  6. Kivoja kuulumisia teiltä. Kylläpä Helmillä onkin isot silmät :) Onnea muuttoon, odotamme sitten kuvia parvekeulkoiluista sun muista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helmi on kyllä semmonen noitten silmiensä kanssa, välillä tuntuu että se möllöttää suoraan mun sieluun. Huh. Juu, yritän kirjotella itse muutostakin prosessina viiden kissan kanssa tänne jossain vaiheessa! ;)

      Poista