maanantai 3. elokuuta 2015

Avital-lohiöljy

Mustissa ja Mirrissä lanseerattiin hiljattain uusi Avital-merkkinen lohiöljy. Kissojen edellisestä lohiöljykuurista on jo tovin verran aikaa, joten päätin ottaa kokeeksi kaikille kissoille yhteiseksi yhden 100 ml pullon! Olen aikaisemmin käyttänyt Iceland Pet -merkkistä lohiöljyä, jota tuo maahan Orijenin ja Acanan maahantuoja. Iceland Pet on toiminut meidän taloudessa hyvin, iso pullo on vain ollut ongelmallinen. Avitalista saa onneksi tosiaan tämän pienen 100 ml pullon, mikä riittää meille tosi hyvin. Avitalissa suosituksena on käyttää tuote kolmen kuukauden sisällä avaamisesta, mikä on varmaankin aika standardi kaikissa lohiöljyissä. Iceland Pet -lohiöljy on tehty islantilaisesta lohesta, kun taas Avitalin lohi on norjalaista.


Aloitin lohiöljyn antamisen hieman ohjeistettua annosta alhaisemmalla annoksella, sillä meillä kissoilla ei ole ollut säännöllisesti lohiöljyä käytössä ja lisäksi kuulin, että joillakin on mennyt tästä Avitalin lohiöljystä ohjeistetulla annoksella vatsa sekaisin parina ensimmäisenä päivänä. Ohjeistuksen mukaan alle viisi kiloisille kissoille/koirille pitäisi antaa 2,5 ml öljyä päivässä. Itse annoin tuon annoksen Aliisalle ja Kikille puoliksi ensimmäisen kolmen päivän ajan, jonka jälkeen nostin annostusta. En kyllä tainnut nostaa tuota annosta ihan 2,5 ml siltikään, vaan taisin antaa vain lähemmäs 2 ml / kissa. Sekoitin öljyn märkäruokaan/raakaruokaan. Ninni ei saanut tästä kuurista kuin muutaman pienen annoksen, sillä Ninni ei oikein perusta märkäruoasta tai raakaruoasta. Pitää miettiä jos joskus saisi Ninnille annettua kuurin jollain muulla tavalla - tosin, ei Ninnillä vaikuta ainakaan mitään "puutosta" olevan.

Avitalin lohiöljyssä on 15 % omega-3 rasvahappoja ja 10 % omega-6 rasvahappoja.


Pidin Aliisalle ja Kikille sellaisen noin kolmen viikon kuurin ja hyvin meni! Vatsat pysyivät kunnossa ja molempien turkeissa on ehkä aavistuksen kiilto lisääntynyt. Mutta mitään maailmaa mullistavaa ei ihon ja turkin kunnossa ole tapahtunut, koska Aliisalla ja Kikillä turkki ja iho ovat olleet alunperinkin ihan suht. kunnossa.


Hihii, yllä asiaan liittymätön video tältä päivältä kun käytiin Kikin kanssa ulkoilemassa! Täällä uuden kodin ympäristössä on tosi paljon lintuja, joiden tekemisten kommentaattorina Kiki haluaa näköjään toimia. 

Kiki tykkää linnuista. Lautasella.

8 kommenttia:

  1. Mä ostin kanssa tota lohiöljyä ja olinkin iloisesti yllättynyt sen vähäiseen tuoksuun, ei siis tuoksu niin vahvasti kalalle kuin muut meillä testatut öljyt. Pari kertaa Pena söi öljyn nätisti, mutta sitten tais hoksata, että ruuassa on jotain ylimääräistä ja kaikki ruoka missä öljyä on, jää syömättä. Ihme nirppanokka toi mun poitsu.
    Ihana video! Penaki tuli katsomaan, että kuka meidän olkkariin on tullu juttelemaan pienellä, sievällä äänellään. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta muuten, munkaan nokkaan ei tuo lohiöljy silleen nipistänyt! Hahaa, meillä ei onneks tullut nirsoiluongelmaa - kissoilla on kiire vetää oma ruoka nassuun, ettei vaan joku muu ehdi syödä. :D:D Hihii, Kikihän se siinä arvostelee lintujen tekemisiä! :D Hauskaa että Penakin reagoi Kikin höpötykseen!

      Poista
  2. Meillä ei voi antaa mitään öljyä joka päivä, tai massu menee löysälle. Joka toinen päivä on hyvä. Eikä kukaan huoli öljyä ruoassa, syömättä jää. Niinpä tuuppaan ruiskulla menemään... Haaveilen että söisivät ruoan joukossa, olisi se niin paljon nopeampaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa okei! No mutta hyvä että ootte löytänyt oikean rytmin lohiöljyn antamiselle, että pysyy masut kunnossa! :) Ruoan seassa öljyn antaminen on tosiaan tosi helppoa ja nopeeta, onneks meillä ei ole kisut vielä nyrpistäneet nokkaansa lohiöljyiselle ruoalle. :D

      Poista
  3. Ihan uusi tuttavuus minulle tämä öljy! Kuulostaa kivalta! Jos öljyllä näytti olevan vaikutusta, kannattaa ottaa se aktiivisesti mukaan. :) Kuivaruuassa on kalaöljyä, mutta saanti on aika vähäistä varsinkin jos kuivaruoka ei ole isossa osassa ruokavaliota.

    Ihana ääni Kikillä, en kestä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo oon miettinyt kyllä tuota lohiöljyä aktiivisessa käytössä, mutta mulla on vielä toistaiseksi aika nihkeä mielikuva lohiöljystä kissan luontaisessa ravinnossa. Lähinnä vain siksi, että mielestäni kala tai kalan johdannaiset eivät sillä tavalla kuulu kissan jokapäiväiseen ruokavalioon (omien selvityksieni perusteella kissa ei luonnontilaisesti hanki kalaravintoa itse muuten kuin hyvin satunnaisesti jos ollenkaan - yksilöllisiä ja alueellisia eroja kuitenkin löytyy), joten en ole tykännyt lohiöljyäkään antaa muuten kuin kuuriluontoisesti ja tarvittaessa. Allergisten kissojen ruokavalio on asia erikseen. Mun pitää ehkä vähän kaivella taas noita yliopiston tietokantoja ja selvitellä asiaa. En ole oikein vielä päättänyt mitä mieltä olen tuosta lohiöljyn antamisesta. :D Oon miettinyt myös sitä, että kun lohesta puristetaan öljyä, niin jääkö lohiöljyyn mahdollisesti lohen sisältämiä erilaisia haitallisia kemikaaleja. Jargh, täytyy taas tutkiskella jos jotain löytyisi. :D

      Poista
  4. Onpa Kikillä pieni ja soma ääni! Ihan eri luokkaa, kun Oivan metsästyskäniä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Kikillä on kyllä tosi sellainen neidon ääni! :D Oikee "damsel in distress"! :D

      Poista