maanantai 18. tammikuuta 2016

Luottoherkut ja uusi märkäruoka

Täytyy tunnustaa, että meidän taloudessa herkutellaan aika paljon. Kissat (ja minä) ovat tykästyneet etenkin kahteen herkkuun: Orijenin Original-herkkuihin sekä Thriven kanaherkkuihin. 



Testailtiin tuossa jokin aika sitten erilaisia Orijenin herkkuja, joista Original oli selkeästi etenkin Kikin ja Ninnin suosiossa. Myös Aliisa syö näitä, toisin kuin muita Orijenin herkkuja. Thriven kanaherkuista pitävät kaikki - olin iloisesti yllättynyt kun herkuista tuli vihdoin isompia pakkauksia! Thriven ja Orijenin herkut ovat molemmat tosi käteviä myös lääkkeiden antamiseen, sillä molempiin laatuihin saa tungettua semipienen tabletin herkun sisälle. Thriven kuivaherkut ovat mielestäni tuossa isossa tötterössä hieman suurempia kuin pikkupakkauksissa.



Aliisa ja Kiki ovat molemmat sellaisia herkkusuita, että heti kun herkkukaappiin koskee niin molemmat kisut ovat salamana paikalla. Ninni ei jaksa taistella herkuista kauhukaksosten kanssa, joten pidän Ninnille joko oman herkutteluhetken suljetun oven takana tai heitän Aliisalle ja Kikille herkkuja toiseen päähän asuntoa kuin missä Ninni on. Tällöin Ninni saa mutustaa rauhassa. Ninnissä on sellaista naatiskelijan vikaa. 





Musti ja Mirri lanseerasi hiljattain uuden Natures:menun märkäruokasarjan kissoille - Country Hunter. Country Hunter -märkäruokia on ollut saatavilla koirille jo jonkin aikaa, mutta nyt myös vihdoin kissoille. Olin tästäkin uudesta ruoasta todella iloisesti yllättynyt, sillä kaikissa märkäruoissa on käytetty kissalle semisopivia lihanlähteitä - kanaa, kalkkunaa, hanhea, jänistä, ankkaa sekä fasaania. Ja Country Hunterhan on myös täysravinto! Koostumus näissä märkäruoissa on murekemainen, samaa kastia kuin Natures:menun peruslinjassa. Country Hunter -märkäruoat valmistetaan Iso-Britanniassa, toivon mukaan myös liha on peräisin sieltä. 

Natures:menu Country Hunter märkäruokien koostumus kuuluu seuraavasti:

Free range chicken (16,35 €/kg)
- Kana, kanan sydän, vadelma, karpalo, spirulina, kissanminttu, yucca-uute, vihreäteeuute, viinirypälesiemenuute, rosmariiniuute.
- Proteiini 10,7 %, rasva 6,2 %, tuhka 2,5 %, kuitu 0,3 %, kosteus 79 %.

Chicken & goose (16,35 €/kg)
- Kana, hanhi, punaherukka, karpalo, spirulina, kissanminttu, yucca-uute, vihreäteeuute, viinirypälesiemenuute, rosmariiniuute.
- Proteiini 10,5 %, rasva 6,3 %, tuhka 2,6 %, kuitu 0,3 %, kosteus 79 %.

Turkey & rabbit (16,35 €/kg)
Kalkkuna, kani, mustaherukka, karpalo, spirulina, kissanminttu, yucca-uute, vihreäteeuute, viinirypälesiemenuute, rosmariiniuute.
Proteiini 10,6 %, rasva 6,4 %, tuhka 2,4 %, kuitu 0,3 %, kosteus 79 %.

Duck & pheasant (16,35 €/kg)
Ankka, fasaani, mustikka, karpalo, spirulina, kissanminttu, yucca-uute, vihreäteeuute, viinirypälesiemenuute, rosmariiniuute.
Proteiini 10,5 %, rasva 6,3 %, tuhka 2,5 %, kuitu 0,3 %, kosteus 79 %.



Tytöt näyttivät ainakin tykkäävän tosi paljon kaikista märkäruokalaaduista. Meillä on tällä hetkellä vähennetty hieman raakaruokintaa nirsoilun vuoksi, joten meillä on nyt taas raakaruokinnan ja teollisen ruoan yhdistelmäpolitiikka.



Onko muita Natures:menun Country Hunter -märkäruokaa testanneita?

6 kommenttia:

  1. Hyviä herkkuvinkkejä, pitääpäs kokeilla vaihteeksi. Aina itse kyllästyy syöttämään kissoille joka päivä samaa, vaikka kissoja ei tunnu haittaavan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo suosittelen kyllä kokeilemaan! Nuo herkut on sellaisia missä ei ole mitään ylimääräistä. :)

      Poista
  2. Kivat kuvat kisuista. :)
    Meillä Orijenin Regional herkut on suuressa suosiossa ja sitten nuo Thriven kaikki maut näyttää herättävän herkutteluhimon myös kunnolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noniin, löytyy siis samantapaiset makuhermot teidän kisuilta kuin täältäkin. ;)

      Poista
  3. Tykkään Country Hunterin eläinperäisistä lähteistä tosi paljon ja siitä, että tuote elää nimelleen. Harmi kun rottaa tms jyrsijää ei ole otettu mukaan, mutta vissiin jyrsijät ovat niin kalliita tuotettavia, ettei niitä vain sitten oteta. Miinuksia tuote saa kasviperäisyydestään (tuokin pieni määrä näyttää isolta tuotteessa, ainakin muissa missä ollut 4 % kasviksia), mutta muuten oikein erinomaisen oloinen tuote. :) Kivasti on myös lisättyjä vitskuja ja kivennäisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niinpä! Niin, ehkä tässä pitää odotella vielä hetki, että koittaa se päivä kun jyrsijöitä aletaan käyttämään eläinrehussa. :( Joo, varmaan niistä perus suikalelihamärkiksistä löytyy sellaisia missä ei ole mitään kasviperäistä. Tai ainakaan sellaista määrää mikä pitäisi etiketissä mainita. :D Mutta ite oon toisaalta tykännyt että on se ihan pieni hitunen sitä kasvista, sillä Kikillä etenkin tuppaa olemaan kakka hieman liian kovalla, jos mennään pelkällä liemessä olevalla suikaleella (esimerkiksi Canagan). Tai sitten jos vedetään pelkkää raakaa. Toki psyllium on sitten apuna, mutta toisaalta oon ehkä herännyt tämän ongelman tiimoilta myös siihen, että välillä on ihan hyvä antaa sellaistakin, missä on hyvin minimäärä jotain muuta kuin lihaa pehmentämään kakan koostumusta. :) Mutta hoks hoks, hyvin minimäärä! En itse ainakaan sitä psylliumiakaan ruokalusikallista laita raa'an päälle. :D

      Poista