maanantai 22. syyskuuta 2014

Canagan

Canagan on täysin viljaton ja lihapitoinen kissanruoka, jota myydään muun muassa Mustissa ja Mirrissä. En oikeestaan tiedä myydäänkö muualla. Canaganin kuivaruoassa on vähintään 70 % eläinperäisiä ainesosia. Canaganilla oli alunperin vain kuivaruoka kissoille, mutta nyt myyntiin on tullut myös märkäruokasarja! Itse olen tykännyt märkäruoista paljon ja tykkään tosi paljon purkkien ulkoasusta.


Elikkä tässä nyt kaikki tällä hetkellä olemassaolevat eri maut; tonnikala ja katkarapu, tuore kana, kana ja lohi, merikala, kala ja sardiini, kana ja meriahven. 

Canagan Fresh Chicken 75 g (18,53 €/kg)
- Kana (61 %), kanan lihaliemi (36 %), sakeuttamisaine (3 %).
- Proteiini 18 %, rasva 1 %, tuhka 1 %, kuitu 0,1 %, kosteus 77 %.


Ehkä märkäruoassa on pikkuisen liikaa nestettä, mutta muuten ruoka on tosi hyvän näköistä - näyttää laadultaan ihan ihmisten kanalta. Märkäruoka on siis tuollaista suikalelihaa, kuten esimerkiksi Applawsin, Felineportan ja Cosman ruoatkin. Canaganin märkäruoka on täydennysravintoa, ruoka ei siis täytä yksinään kissan ravintoainetarpeita.

Itse en syötä tätä ruokaa, vaikka varmasti ihan hyvää ruokaa onkin. Saan itse parempia diilejä muista ruoista ja en vain näe tarvetta nyt tämän merkin syöttämiselle.

Canagan Free-Run Chicken (8,11-15,97 €/kg)
- Kuivattu kana, tuore luuton kana, bataatti, peruna, kananrasva, kuivattu kananmuna, kanaliemi, lohiöljy, mineraalit, vitamiinit, alfalfa, karpalo, MOS, frukto-oligosakkaridit, omena, porkkana, pinaatti, merilevä, kamomilla, piparminttu, samettikukka, anis ja sarviapila.
- Proteiini 37 %, rasva 20 %, kuitu 1,5 %, tuhka 8,5 %, kosteus 7 %.

Mielestäni Canagan on ihan semilaadukas ruoka, joka sisältää ihan hyvin lihaa. Proteiinin määrä voisi olla korkeampi. Hiilihydraattien lähteinä ja sidosaineina ovat bataatti (GI 77) ja peruna (GI 79).

Canagan valmistetaan Iso-Britanniassa ja suurin osa raaka-aineistakin tulee Briteistä. Märkäruoan puolesta itse ainakin liputan, kuivaruoan maistuvuudesta yms. en valitettavasti osaa sanoa mitään, kun en itse ole testannut kyseistä ruokaa.




Aliisa täyttää nyt perjantaina 26.9. 1 vuotta! Aliisa ei ole enää mun vauva, yhyy. Olen tässä yrittänyt tehdä taas Zooplussalle tilausta ja hankkia muutaman lahjan molemmille kissoille.



Ninni on niin söpö, hän vaan istu tossa ja möllötti.


5 kommenttia:

  1. Aivan upean näköinen ruokakuppi! :) Ja kauniit kuvat kisuista! Canaganin kuivassa on harmillisen vähän proteiineja, monissa laadukkaissa on plus miinus 50 %.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, omasta mielestä toi protskumäärä on ihan hyvä, etenkin kun ottaa huomioon että tuosta proteiinimäärästä 35,5 % on varmastikin pelkkää lihaproteiinia joku 90 %. Varmaa lukua en osaa sanoa kun mulla ei oo enää sitä laskukaavaa minkä sain kouluttajalta kerran. :D mut orijenissakin on 42 % raakaprotskuu ja siitä 98 % on eläinperästä protskuu, kun taas musta huonoimmassa eläintarvikeliikkeen ruoassa, Pro Planissa on 36 % protskuu, mut siitä vaan 51 prossaa on eläiperästä, loput kasviperästä. Sen takii en ite enää kattele tota protskumäärää niin supertarkasti vaan kyttään enemmän sitä incipuolta. :D et varmasti on se mainittu protskumäärä ainaki yli 80 % eläinperästä.

      Poista
    2. Missä ruoissa muuten on yli 50 % proteiinia? En oo ite vielä koskaan nähny semmosta ruokamerkkiä, ni alko kiinnostaa. =D ;)

      Poista
    3. Totta, pitää seurata mistä se proteiini tulee, eipä kasviproteiinit kissaa hyödynnä ja sellaiset ruuat sisältää ihan liikaa hiilareita. :) 50 % proteiinia on ainakin Thriven kana (52 %) ja Power of Nature NaturalCat (50 %).

      Poista
    4. Eikun aivan, nyt mä kyl valehtelin, Thriven ruuassahan on joo ihan törkeesti protskuu! Sekin mun pitäs käydä läpi tässä jossain vaiheessa kun ehrin. :) märkäruokia mä Thriveltä syötänkin, jamjam.

      Poista