lauantai 9. elokuuta 2014

Puunausta

Alunperin mun piti tehdä vertailupostaus furminaattorista ja karstasta, mutta huomasin että olen lahjoittanut karstani jonnekin parempaan kotiin, joten se nyt jääköön. Voin kuitenkin omasta kokemuksestani sanoa, että en enää ikinä vaihtaisi furminaattoria karstaan - tai toistaiseksi mihinkään muuhunkaan.


Furminator on siis tämän näköinen kapistus. Itse omistan tuon "aidon alkuperäisen", mutta olen kokeillut myös esimerkiksi Dogmanin ja Fooleen versioita furminaattorista ja ne toimivat vähintäänkin yhtä hyvin. Foolee itseasiassa oli mielestäni jopa hieman hellempi kuin tämä Furminatorin oma. Itse pidän Furminatorin omasta mm. tuon karvanpoistyöntövivun takia. Kun meitsi furminoi kissoja, niin toinen käsi on mulla aina varattuna kissan paikallaan pitämiseen ja sen takia on aina niin helppoa vaan painaa tuosta vivusta ja karvat tipahtaa pois. 



Tässä kaikki lisäaseet, joita käytän puunaukseen. Vaikken itse pidä hirveästi ajatuksesta, että kissan turkkiin laitetaan mönjää, jonka kissa lopulta nuolee sisuksiinsa, minusta furminointi on silti kissalle mukavampi prosessi jos kissa ei koko ajan saa sähköiskuja furminaattorista + mönjän ansiosta furminaattoriin tarttuneet irtokarvat irtoavat nopeasti furmiksen metalliosasta (eivät jää sähköisinä kiinni metalliin), niin puunaus on nopeammin ohitsekin. Siksi laitan kissan turkkiin aina aluksi jotakin sähköisyyttä poistavaa tuotetta. En suihkuta tuotetta suoraan pullosta kissaan, koska kissat ei yleensäkään tykkää siitä, vaan suihkutan tuotetta ensin käsiini ja sitten hieron mönjät kissan turkkiin. Olen tykännyt Espreen ja Anjun tuotteista (niin shampoista kuin hoitsikoistakin) ja nyt käytinkin tuota Anjun shining care -suihketta. Jojoba-suihke on ostettu Ninnille, jonka turkki on välillä vähän karhea. Shining care -suihke on myös ihan ykkönen kissanäyttelyissä Aliisalle, antaa ihanan kiillon turkkiin!

Harjoista käytän tuota pehmeäharjaksisista lähinnä suihkeen tasoittamiseen turkille ja muuhun randomiin harjailuun. Kampaa tykkään käyttää näyttelyissä kun turkin pitää olla tiptop. 


Tässä on nyt tämänpäivän (n. 10 minuutin session) saldo, mitä Aliisasta irtosi. Aliisasta ei hirveästi irtoa karvoja, joten tuo on ihan kiitettävä määrä. Ninnistä lähtee yleensä about kaksinkertainen tai kolminkertainen määrä karvaa. Ninniä en ole vielä puunannut, Ninnuska on nykyään niin ovela, että se aistii puunaushetken ja menee jonnekin piiloon. Ninni ei hirveästi tykkää furminoinnista, mutta kyllä Ninni on ihan nätisti sitten kun sen saa kiinni ja istuttaa jalkojen väliin.



Puunauksen jälkeen pitää tottakai aina antaa lapselle vähän herkkua! Jälkimmäinen otos kuvastaa kyllä täydellisesti Aliisan herkkuhetkiä (tänne se nyt heti MYÄRRRÄR!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti