lauantai 9. marraskuuta 2013

Helmi


Nimi: Helmi
Rotu: Maatiainen
Väri: Sininen
Turkki: Lyhyt ja tiheä, runsas pohjakarva
Silmien väri: Ruskeankeltainen
Syntynyt: 23.5.2013
Paino: 2,8 kg
Steriloitu: Ei

Helmi on uusin tulokas, mutta Helmi ei valitettavasti ole oma kissani, vaan äitini kissa. Helmi otettiin kesällä äitini seuraksi, kun Ninni ja Minttu muuttivat mukanani omaan asuntoon. Helmi on luonteeltaan hyvin samankaltainen Ninnin kanssa: aktiivinen, innokas ja malttamaton. Helmi on kuitenkin myös lempeä ja hellyydenkipeä sylikissa - kuten Minttu. Helmillä on tapana tulla makoilemaan rinnan päälle ja siinä samalla Helmi tykkää putsata makuualustana toimivan henkilön kasvot kauttaaltaan. Helmi on siis luonteeltaan ehkä omien kissojeni risteytys.

Helmi on väritykseltään kauniin sininen ja turkki muistuttaa hieman Brittiläisen kissarodun karvaa; pohjakarvaa on siis paljon. Helmillä on myös kauniit suuret silmät ja välillä Helmi muistuttaakin mielestäni kummituseläintä.

Myöskin Helmillä oli kotiutumisen alkuviikkoina suolisto-ongelmia (ripuli, oksentelu), minkä vuoksi kiiruhdimme eläinlääkäriin. Ripuli ja oksentelu voi olla mille tahansa pennuille hengenvaarallista (kuivuminen), minkä vuoksi ei kannata koskaan epäröidä lääkäriin lähtöä tällaisessa tilanteessa - mieluummin katsoa kuin katua. Helmi sai lääkärissä nesteytystä, nestemäistä lääkettä sekä reseptin Diarsanyl pastaan. Biohealthia, biobakkia tai normaalia maitohappobakteeria on mielestäni hyvä antaa pentuaikana muutenkin varotoimenpiteenä, kun pennulle annetaan kiinteää ruokaa; tämä parantaa suoliston normaaliflooran toimintaa (ja siten ehkäisee häiriötilanteita). Helmin ripuli ja oksentelu johtui eläinlääkärin mukaan kyseisellä alueella vallalla olleesta kissojen mahapöpöstä, koska lääkärillä oli käynyt monia kissanpentuja samojen oireiden vuoksi. Helmin vatsavaivat loppuivat päivää tai paria myöhemmin.

Muuten Helmi on toistaiseksi terve kuin pukki ja Helmi viettää rattoisia pentupäiviään äidin huomassa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti