lauantai 9. marraskuuta 2013

Minttu




Nimi: Minttu
Rotu: Maatiainen
Väri: Mustavalkoinen
Turkki: Lyhyt, runsas pohjakarva
Silmien väri: Keltainen
Syntynyt: Maaliskuu 2005 (ikä 8 vuotta)
Paino: 4,5 kg
Steriloitu: Kyllä

Minttu on siis vanhempi kissani, jonka hain kajaanilaisesta maatalosta. Minttu tuli kotiini ensimmäisen kissani, Zorron, kuoltua 3-vuotiaana. Zorro jäi auton alle. Surin Zorroa n. puoli vuotta, minkä jälkeen äidin luvalla sain hankkia jälleen kissan - Mintun. Mintun tullessa kotiimme tajusin, miten häijy kissa Zorro olikaan oikeasti ollut. Olin aivan hämilläni kun Minttu ei repinyt raajojani verille tai murissut. Saan kiittää luultavasti Minttua, että minusta tuli aktiivinen kissailija!

Minttu on siis perusluonteeltaan ihanan lupsakka, stressitön ja hellyydenkipeä sylivauva. Minttu ujostelee hieman miehiä ja vieraita (en tiedä ovatko veljeni joskus aiheuttaneet sille nuoruudessa harmaita karvoja), mutta kun huomaa tilanteen olevan rauhallinen se kömpii piilostaan tekemään tuttavuutta. Minttu on luonteeltaan mielestäni aivan mahtava kissa!

Minttu on mustavalkoinen, lyhytkarvainen ja keltasilmäinen. Mintulla on mukavasti pohjakarvaa, mikä pyöristää vähän Mintun muotoja. Todellisuudessa Minttu on kuitenkin mallin mitoissa!

Terveydeltään Minttu on ollut loistokunnossa; ainut ongelma, mikä Mintulla on aina lääkärikäynneillä ollut, on hammaskivi. Hampaiden harjaus on haasteellista Mintun kanssa, kun sitä ei ole nuorena siihen opetettu. Tämän vuoksi käytän Mintun hampaiden hoidossa juomaveteen lisättävää nestettä, mikä ehkäisee hammaskiven syntyä (Virbac Vet Aquadent). On olemassa myös PlaqueOff-jauhetta, mitä taas voi laittaa esimerkiksi ruoan sekaan.

Mintulla todettiin 6.11.2013 eläinlääkäripäivystyksessä myös sydämen vajaatoiminta, mistä kerron lisää erillisessä tekstissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti