lauantai 16. marraskuuta 2013

Ykköslelut

Aloitan aluksi lelusta, mikä mielestäni kuuluisi olla jokaisessa kissataloudessa ja jota tarjoan aina asiakkaille - Kong Kickeroo. Kong Kickeroo on "potkutyyny", joka sisältää kissanminttua. Omilla kissoillani on molemmilla omat Kickeroonsa, joita he sytkyttävät ja kanniskelevat. Kickeroo on muotonsa puolesta juuri oikeanlainen ja oikean kokoinen, jolloinka kissa saa hyvin lelusta otteen. Eikä haittaa, jos kissa ei juuri pitäisi kissanmintusta, sillä tyynyyn voi myös suihkuttaa esimerkiksi valeriaanaa. Tyyny on ainakin itsellä pysynyt hyvässä kunnossa ja aina kun kissanminttu tuntuu haihtuneen tyynystä, suihkautan sitä vain lisää! Kong Kickeroon hinta pyörii yleensä 5 € - 10 € paikkeilla.

Toinen molempien kissojen lempilelu on ehdottomasti aitokarvatuotteet, kuten aidolla jäniksen karvalla päällystetyt hiiret tai narukepit, missä on päässä aitokarvasuikale. Etenkin Ninnin ehdoton lemppari on aitokarvaiset hiiret, joita Ninni nakkelee ja kanniskelee ympäri asuntoa. Hiirien ikä on vaihteleva, jotkut hiiret menettävät aitokarvapäällisensä jo viikossa tai parissa, kun taas toiset hiiret säilyvät kuukausia. Hiirien hinta vaihtelee 0,60 € - 5 € riippuen esimerkiksi koosta ja ostopaikasta.

Muita hyväksi havaittuja leluja ovat Skinneezit. Skinneez-lelut ovat sisällöttömiä leluja, joissa on aavistus kissanminttua. Skinneez-lelut ovat mielestäni ehkä hieman "raadonomaisia", minkä vuoksi kissat ehkä niihin kiintyvätkin. Omat kissani kuolasivat Skinneez-sorsan täysin, laahasivat sitä suussaan lattiaa pitkin ja muuten pyörivät sorsan päällä. Lelu on oivallinen suussa kanniskeluun!

Lopuksi vielä aktiiviselle kissalle suosittelen Contempo Ciro aktivointipalloa. Itse käytän palloa aktiivisesti Ninnin kanssa, varsinkin jos olen pitkään poissa kotoa. Contempo Ciro on perusidealtaan samanlainen kuin mikä tahansa namipallo: pallossa on reikä, mistä namit tippuvat pyörittäessä ulos. Cirossa tulee mukana kuitenkin myös säätelytaso, jonka voi asettaa pallon sisälle. Sen avulla voi säädellä, kuinka helposti namit tulevat ulos pallosta. Aluksi sen voi ottaa poiskin, jotta kissa tajuaa helposti mikä on homman nimi. Ninnille olen asettanut jo jonkin verran haastetta namien ulossaamiseksi, koska helpoimmalla tasolla pallo on tyhjä jo about tunnissa. Ja Ninni ainakin ilolla ja tarmolla aina lähtee pallon perään kun pudotan sen lattialle! Minttu ei niinkään välitä juoksentelusta pallon perässä - raihnainen mummeli. No ei sentään.

Tottakai hyviä leluja ovat myös iänikuiset keppilelut sulilla tai normaalit pikkupallot ja hiiret. Ja kissoille kannattaa itsekin väsätä leluja jos eläintarvikeliikkeistä ei löydy sellaisia kuin haluaa! Tärkeintä on, että se on rakkauvvella tehty!

4 kommenttia:

  1. Vitsit toi sorsalelu kuulostaa hauskalta, minkä kokonen se on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, raaka-arvio on varmaan joku seitsemisen senttiä ehkäpä? :D

      Poista
  2. Mun pitää kyl ehottomasti ostaa sit sellaset mein kisuille, toivottavast tykkäisivät tollasesta "raadosta" :D Tietkö missä mustissa ja mirrissä niitä myydään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jos jossakin Turun myymälässä on ni sitten länsikeskuksessa, koska siellä on tosiaan isoin myymälä. ;)

      Poista